Kom overfladiske ridser og misfarvning til livs med en gulvafslibning

19 august 2019 Astrid Pedersen
Kom overfladiske ridser og misfarvning til livs med en gulvafslibning

Et trægulv kan holde i mange år, hvis det enten er godt beskyttet af et hårdt lag lak, eller bliver vedligeholdt efter alle kunstens regler. Træ er et lækkert materiale, når det kommer til gulvbelægning – ingen af de mere moderne former for gulv, for eksempel beton, cement eller det lidt kønsløse klik parket i laminat kan slå et ægte trægulv, hverken i charme eller komfort.

Er dit hjem udstyret med et massivt trægulv, bør du passe rigtig godt på det. Det kan godt være, at det har nogle overfladiske ridser og skrammer, eller et par misfarvede plamager hist og her. Disse små, ubetydelige skønhedspletter kan ikke retfærdiggøre en total udskiftning af det gamle trægulv – især ikke hvis dette ellers er sundt og intakt i træværket. De kan nemlig fjernes hurtigt og nemt med en professionel gulvafslibning.

Hvad sker der under en gulvafslibning?

Mange mennesker forveksler de to gulvbehandlinger gulvafslibning og gulvafhøvling. Men hvor en gulvafhøvling er en relativt voldsom procedure, ved hvilket det øverste lag af træværket skrælles bort ved hjælp af knive, monteret på en roterende valse, foregår en gulvafslibning anderledes skånsomt. Her anvendes blot sandpapir, som nænsomt pudser trægulvets overflade, og dermed fjerner alle slidspor, pletter, skjolder, misfarvninger fra solfalming samt diverse overfladiske ridser, skrammer og splinter.

En professionel gulvmand vil typisk benytte sandpapir i to forskellige korn størrelser – den grove til at fjerne det værste smuds fra overfladen, og den fine til at afslutte med. efter en gulvafslibning er gulvet jævnt og ensartet igen, klar til at modtage en efterbehandling efter dit eget ønske. Du kan for eksempel vælge den populære sæbe behandling, som lysner gulvet op til flere toner, og giver det en silkemat og strålende overflade. Eller du kan vælge en klar lak, som er knap så krævende i forhold til pleje og vedligeholdelse.

Læs mere om gulvbelægning i Frederiksberg på jigulvservice.dk

Flere Nyheder