Hvordan kan jeg slippe af med angst?

By:

Der er desværre ingen terapeuter, som kan love dig, at du slipper af med din angst og dine angstanfald permanent. Men du kan lære at leve med din angst, således at den ikke kommer til at invalidere dig og dermed ødelægge dit liv. Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvad angst er.

Angst er en ganske naturlig reaktion på en oplevet fare. Når du bliver grebet af angst, er det en slags stress reaktion, som sætter ind, og som skal sætte kroppen i stand til at reagere meget hurtigt – enten ved at flygte fra faren, eller ved at kæmpe imod den. De kognitive funktioner sættes kortvarigt ud af spil, idet der frigives hormoner som adrenalin og noradrenalin, som skal sørge for, at muskler og reflekser yder deres ypperste i situationen.

Dette er meget praktisk, hvis man står over for en umiddelbar trussel i form af eksempelvis et rovdyr. Men når angsten bliver en hverdags foreteelse – og der ikke er nogen umiddelbar fare på færde – bliver den problematisk. Angst kan være et utroligt forstyrrende element i eens daglige tilværelse. Og oplever du, at du ofte lader angsten og bekymringen tage over, bør du søge professionel hjælp, inden angsten begynder at styre dit liv.

Få professionel angst behandling i angstens tidlige stadier

Jo tidligere, du kommer i gang med behandling mod angst, des bedre. Med en dygtig terapeut kan du opnå indsigt i angstens anatomi og mekanismer, og dermed lære at forstå både den og dig selv bedre. Denne viden vil sætte dig i stand til at føre en normal tilværelse uden at blive domineret af angsten, og dermed leve et liv uden at skulle bekymre dig om hvornår det næste anfald sætter ind. Og da angsten for angsten er en væsentlig brik i dette spil, er du allerede kommet langt ved at slippe af med dén.

Læs mere om angst behandling på https://www.angstekspert.dk/ 

Posted in: angst