Han tog sig af hendes begravelse

26 maj 2013 admin
image

Da jeg var nød til at stå helt for en begravelse af min fader, havde jeg ingen idé omkring hvorledes sådan noget skal planlægges. Jeg havde aldrig nogensinde holdt en begravelse før, jeg anede slet ikke hvad jeg skal gøre. Vi vidste at min far virkelig ville blive glad for, at kunne blive begravet i samme kirke som den kirke, hvor min far var blevet gift med min mor. Vi ville selvfølgelig gøre alt for at opfylde hans drøm. Jeg kontaktede en bedemand fra Frederiksberg, jeg fortalte ham omkring hele situationen. Den venlige bedemand på Frederiksberg tilspurgte om jeg ikke vil køre ned til hans bedemandsforretning, så vi kunne tale om min fars begravelse.

Den lille bedemandsforretning inde på Frederiksberg havde en behagelig atmosfære. Det var slet ikke sådan som jeg regnede med at den ville være, jeg troede at det vil fremstå som sådan et lille sted med en trist atmosfære. Jeg blev modtaget af bedemanden på Frederiksberg, han var en meget lille mand med et rigtig rart smil. Inde i bedemandsforretningen lå der brochure om begravelse samt hvorledes man håndterer sorg. Jeg tror faktisk ikke på nogen måde at det var gået op for mig, at det var min fars begravelse som jeg var ved at planlægge. Det virkede lidt som om at jeg var i en form for chok. Den lave bedemand på Frederiksberg rørte mig på min skulder, ”vil du mon sidde ned?” spurgte bedemanden . Den behagelig sofa fik mig til at kunne slappe af, bedemandens nærværende øjne gav mig en fornemmelse af, at bedemanden var et godt menneske. Først snakkede han om meget andet end min fars begravelse, bedemanden spurgte ind til min egen bil, hvor jeg var fra og andet som førte mine tanker lidt væk. Det gav mig en slags ro i kroppen, bedemanden på Frederiksberg var en meget venlig mand.

Bedemanden tilspurgte om jeg havde holdt en begravelse før i tiden, jeg besvarede hans spørgsmål med et ”nej”. Jeg kunne føle at alle min tåre trillede langsomt ned af mine røde kinder, men jeg følte slet ikke noget. Det virkede lidt som om at jeg var helt tom for alle former for følelser, det virkelig er en meget ubehagelig følelse i sig selv som jeg ikke på noget tidspunkt havde prøvet før. Den venlige bedemand på Frederiksberg gav mig en lille serviet, jeg prøvede at tørre mine tåre væk, men tårene simpelthen blev ved med at komme. Jeg sat stille i sådan et par enkelte minutter fordi jeg samlede alle mine tanker. “undertegnede havde ikke holdt en begravelse før, det hele er rigtig bøvlet. Jeg ved overhovedet ikke hvad det hele kræver” fik jeg sagt med en hvisken stemme. Bedemanden på Frederiksberg kiggede meget forstående på mig og svarede ”Selvom jeg havde holdt begravelser mange gange, så er det aldrig nogensinde morsomt. Men jeg hjælper jer gerne hele vejen igennem den. Fortæl mig omkring din fader, hvordan var han som person?”. Bedemandens  venlige ord beroligede mig, jeg var helt sikker på at jeg helt sikkert nok skal klare begravelsen med hans hjælpende hånd. Bedemanden på Frederiksberg tog sig faktisk af min fars begravelse, jeg behøvede slet ikke gøre særlig meget andet end, at fortælle hvilke ting jeg gerne ville have under begravelsen. Det var en meget enorm lettelse for mig. Bedemanden på Frederiksberg sørger sågar for, noget så fantasisk som at det ville blive selvsamme præst, som viede min mor samt far, som skulle tale ved min fars begravelse. Skønt at det aldrig nogensinde er morsomt at deltage i sådan en begravelse, så var det dog en smuk dag, nøjagtigt som min fader ville have ønsket.

Flere Nyheder