Få hjælp ved et misbrugscenter

16 november 2019 Frederik Mikkelsen
Få hjælp ved et misbrugscenter

Misbrug er et forbrug af rusmidler som for eksempel alkohol, hash, eller medicin. Misbrug går ud over misbrugeren selv, og pårørende. Når man er misbruger, så indtager man dette rusmiddel flere gange om ugen, i dagligdagen, og i weekender, hvilket man også kan kalde at være afhængig. Tit siger man at hvis det giver større problemer i dagligdagen, er det et misbrug. Hvis man har brug for hjælp, er der flere misbrug centre til rådighed.

Stor hjælp til behandlingen i et misbrugscenter

Hvis man har brug for behandling, kan man komme i et misbrugscenter. Selve behandlingen kan vare i 6 til 7 uger, hvor man møder op flere gange om ugen. Men det kan variere, alt efter hvad man præcist har brug for, det bliver afklaret, når man starter i behandlingen. Her får man rådgivning og hjælp til at komme af med de dårlige vaner, det kunne for eksempel være ved hjælp af motivationsgrupper eller individuelle samtaler med psykologer.

Behandlingsforløbet er selvfølgelig anonymt, og der vil stå en masse mennesker til rådig, så de kan hjælpe. Ofte vil der være folk, som selv har gået igennem et misbrug i deres liv. De vil være en stor hjælp, da de ved hvad de snakker om, og har en forståelse for det. Man kan få hjælp af læger, familieterapeuter, følelse terapeuter, og rådgivere. En familieterapeut er med til at hjælpe familien med at forstå sygdommen og hvordan de skal håndtere det. Du kan læse meget mere her https://behandlingscenter-stien.dk

Endnu mere hjælp efter behandlingen

Efter behandlingen er der mulighed for noget, der kaldes efterbehandling, som ofte foregår ved hjælp af gruppeterapi. Her tjekker de op på hvordan tingene går, de vil kunne hjælpe med problemer man har derhjemme, med venner, eller andet. Oftest ville du kunne komme til efterbehandling en gang om måneden i et helt år. Det er en stor hjælp til at fortsætte livet uden et misbrug.

Flere Nyheder