Få hjælp til alkoholbehandling af din alkoholiserede kæreste

06 april 2020 Astrid Pedersen
Få hjælp til alkoholbehandling af din alkoholiserede kæreste

Er din kæreste alkoholiker? Har du nået grænsen for din tålmodighed – og overvejer du derfor at forlade ham eller hende? Og ville du ønske, at du kunne gøre mere for at hjælpe, så jeres forhold måske kunne komme på ret kurs igen? Så bør du ikke tøve med at søge professionel hjælp, såvel for din egen som for din alkoholiserede kærestes skyld.

Hvordan hjælper jeg en alkoholiker?

Måske har du allerede ved flere lejligheder gjort opmærksom på dine følelser omkring misbruget, men er blevet mødt med vrede og med en afvisende attitude.

Dette er bestem tikke unormalt. Det er velkendt, at forstillelse og benægtelse er to meget vigtige dele af misbrugets anatomi. De færreste mennesker oparbejder et misbrug for sjov, men for at drukne andre underliggende problemer.

Derfor vil en misbrugsramt person sjældent ønske at anskue misbruget som et problem, som bare skal tilføjes bunken. Er man dybt alkoholiseret, vil det slet ikke være til at overskue. Så er det nemmere blot at skubbe de mennesker fra sig, som vil én det godt, og som ønsker at hjælpe.

Det er desværre ikke ukendt, at misbrugere mister alt – kæreste og ægtefælle, familie, job, venner og til sidst sig selv. Derfor er det vigtigt at du ikke giver op, for det vil blot være et skridt på vejen til din kærestes deroute. Det er din menneskelige og moralske pligt at udtømme alle muligheder for at hjælpe. Og det kan sagtens lade sig gøre, hvis du griber situationen an på den rette måde.

Få hjælp til din alkoholiserede kæreste hos et misbrugscenter

Du bør først og fremmest ikke stå alene med problemet. Det er en god idé at søge hjælp til den svære konfrontation i den nære omgangskreds og hos den øvrige familie – og hos et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien står altid klar til at rådgive dig omkring alkoholbehandling. Læs mere om Stien Behandlingscenter alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder