Den pålidelige bedemand fra Roskilde

By:

Den første bedemand beliggende i Roskilde flytter nu hele sin forretning, og fortsætter i stedet som bedemand i Esbjerg. Og efter MERE END år som bedemand inde i Roskilde, er Bedemanden Torben nu helt klar til nye omgivelser. Hele hans eget engagement i forbindelse med alle bisættelser, har nu gjort Ham til den mest efterspurgte bedemand i hele Roskilde. “Vi er altså ekstremt beæret over, at folk sådan rent faktisk har haft så stor tillid til mig, at de har ladet mig hjælpe med hele bisættelsen af deres egne kære. Måske er det på grund af at familierne allerede, kender til min forretning. Som jo rent faktisk nu har gået i arv faktisk i rigtig mange år. Det var faktisk den første af den slags i hele Roskilde by”, Forklarer Torben. Men af hvilken grund vælger man så lige at sælge hele sin egen arv, for at begynde på en frisk som en bedemand helt i Esbjerg? Han forklarer hvordan han i lange tid har haft en drøm, omkring at kunne starte noget op sådan helt fra bunden af. Som kun er skabt af ham. ”Jeg er virkelig stolt over min arv. Jeg synes naturligvis at min kære familie, har udrettet et fantastisk stykke arbejde. Ved sådan at kunne opbygge så meget tillid op til kunderne. Men nu har jeg jo arbejdet som bedemand i Roskilde i 32 LANGE år.  Jeg føler hvordan jeg har brug for at kunne se, om jeg selv kan gøre det lige så godt. Præcis som min egen familie jo gjorde, dengang de begyndte byens første bedemandsforretning i hele Roskilde. Jeg bliver godt nok ikke den første, bedemand i Esbjerg. Men jeg glæder mig alligevel, at kunne prøve min kræfter med en helt ny by.”

Jeg forstår nu godt, hvorfor Han har meget lyst til at kunne opsøge en helt anden by. Jeg tror nu det også er de færreste, der forbliver i den samme stilling, på helt det samme firma i mere end 32 LANGE år. Jeg tror nu ikke at jeg ville sådan kunne sælge min egen arv væk. Men Torben forklarer mig mere om hvad han synes om det. “Altså jeg mener jo ikke at jeg sådan sælger hele mig arv, ved nu at starte som bedemand i Esbjerg. Jeg mener at jeg bare starter på en ny arv. En som min egen søn en dag har mulighed for at overtage når nu jeg ikke er her mere. Derefter hans eget barn osv.  Jeg tager skam alt det med, som at jeg har lært her som bedemand i Roskilde. Alt det som at min egen kære familie har lært mig. Og bruge det i min egen nye forretning, når at jeg starter som bedemand ude i Esbjerg. På lige den måde så føler jeg jo, hvordan jeg selv tager min egen arv med mig, i stedet for bare at sælge den. Du har jo helt ret i at jeg sådan sælger hele den fysiske forretning. Men jeg tager jo alt det med mig der nu gjort, at bedemandsforretningen overhoved har fået succes.”

Jeg kigger nøje på Bedemanden, samtidig med han pakker bedemandsforretningen ned i Roskilde. Jeg synes at kunne se hvordan han dels fremstår stolt, men alligevel samtidig så har han et lille vedmodigt blik i hans øje. Torben drejer sig selv om og han tager et billede ned fra butikkens ene væg, der forestiller hans oldeforældre der begyndte bedemandsforretningen. Han smiler glad, kigger kort på mig samt siger, ”Det er ikke kun sorg som man møder når man arbejde som bedemand i Roskilde, ved du sikkert. For mine egne kunder er tit ekstremt venlige, og det giver mig en skøn følelse af at kunne være til gavn for mennesker”. Han virker ærlig, ligesom om han rigtig gerne vil hjælpe alle folk. I dag så flytter bedemanden fra Roskilde. Og undertegnede er sikker på, at han skal opnå meget succes med hele sin karriere, som bedemand i Esbjerg.

Posted in: Kategori